603. Eetkamerstoelen, mijn tips & trics!

Als ik 2016 eens overloop (wat een mens al wel eens doet dezer dagen) dan merk ik dat ik veel vragen van jullie krijg over stoelen. Eetkamerstoelen. Toegegeven, dat is ook niet zo gemakkelijk kiezen. Er is zoveel aanbod en vooral er zijn zulke grote prijsverschillen. En dan zwijgen we nog over materialen, kleuren, vormen en maten. Tijd dus voor wat tips en trics!

Een goede stoel, praktisch
 • OK, het eerste wat ik bedenk bij een stoel is: vind ik ze mooi, maar geloof me, zeker bij een eetkamerstoel is dit eigenlijk een beetje ondergeschikt. Belangrijk is vooral het zitcomfort. Onze stoelen zitten lekker, maar als we met vrienden enkele uurtjes rond de tafel blijven hangen, dan zou ik toch een kussentje in de stoel willen leggen.
 • De maten zijn belangrijk! De meeste stoelen hebben een standaard zithoogte, maar let ook op je tafel:
  • hoe breed is hij? (heeft een directe link met de zitdiepte van je stoel)
  • hoe lang is de tafel? (je houdt best 10 cm ruimte tussen elke stoel)
  • hoe dik is het tafelblad? (bij een dik tafelblad let je best op de hoogte van de armleuningen!)
  • waar komen de tafelpoten?
 • Ook in stoelen zie je heel veel verschillende trends en materialen terugkomen. Voor het komende jaar vind ik het opvallend hoeveel stoffen en lederen stoelen je ziet terugkomen. Persoonlijk vind ik ook dat dat direct heel wat zitcomfort geeft! Ook kan het de akoestiek in je ruimte positief beïnvloeden! Qua vormen blijven we heel wat Scandinavische en vintagestoelen terug zien. Kuipstoelen in alle vormen en maten zijn en blijven hip!
 • Ik vind het ook heel erg leuk dat onze kinderstoel perfect bij onze gewone stoelen past. Als je er niet op let valt hij totaal niet op. De stokke steps stoel is niet alleen heel erg handig (kindjes kunnen bijna vanaf week 1 mee aan tafel) maar gewoon ook heel erg mooi!

 

 

Het budget

Daarnaast zijn ook de centen belangrijk natuurlijk en een goede stoel kost wel wat. Ook al koop je geen groot designmerk, een stoel kost al snel 80 tot 150 euro. Voor een designmerk tel je al 200 tot 300 euro neer. En uiteraard is er een verschil. In afwerking, personaliseerbaarheid, comfort en ook levensduur. Het lief en ik hebben geopteerd voor een duurdere tafel (eentje van Hay) en dat hebben we gecombineerd met replica Eames stoelen. Het leven is soms kiezen of delen.

Ben je op zoek naar leuke en budgetvriendelijke stoelen dan zijn Dille & Kamille, Ikea, Designerchairs24 en Maisons du monde goede opties. Maar ook leenbakker heeft echt super veel toffe eetkamerstoelen in hun collectie. De laatste jaren is de keten echt een nieuwe, jongere  en meer hippe weg in geslaan en je herkent er veel modellen die lijken op de Eames stoelen of die van Hay of zelf Frits Hansen. Ga dus zeker een kijkje nemen.

Ga je voor meer kwaliteit en wil je investeren in een stoel die je leven lang meegaat, dan is TORP een aanrader!

Wat een korte en beknopte blog ging worden is uiteindelijk toch vrij lang geworden, maar hopelijk zijn jullie wat met de tips!

Veel plezier!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...