656. Eerste keer skiën: skigebied La rosière

Aan het begin van 2022 stonden Lucet en ik voor het eerst in mijn leven op latten. Het lief gaat al jaren skiën, hij wilde ons dan ook dolgraag eens meenemen. Eerlijk gezegd keek ik daar tegenop. Vooral het gezeul, de koude temperaturen en de schrik om vanalles te breken hielden me wat tegen. Na wat speurwerk kozen we voor La Rosière in de Franse/Italiaanse alpen. Dit skigebied is zeer gericht op families, je vindt er goede kinderopvang (vanaf 18 maanden al), een goede ski-school, maar ook sleebanen en een funpark in het bos. Het bleek ook een heel gezellig dorp te zijn met leuke terrasjes (vooral de iglo naast de piste in Les Eucherts) en zelfs een hippe koffiebar in de hoofdstraat. Aanrader is ook het wandel/bospad tussen La Rosière en Les Eucherts. Het ligt op ongeveer 550 km rijden van België en spreidt zich over Frankrijk en Italië. Het is zuidgericht (dus veel zon) maar hoog genoeg (dus veel sneeuw).

wat ik handig vond om mee te nemen (of zelf vergat 😉 ):

materiaal als helm en latten enzovoort huurden wij ter plaatse en was van prima kwaliteit. Ook de skischool was echt een aanrader!

Voor herhaling vatbaar?

Als ik er achteraf op terug kijk dan doe ik dat alleen maar met een heel warm en ontspannen gevoel. Ik vond het enerzijds super boeiend om mezelf, met enige voorzichtigheid, in iets helemaal nieuws te gooien. Daarnaast vond ik dit type vakantie geweldig ontspannend doordat we bijna de hele tijd buiten door brachten. De afwisseling tussen de inspanning van het skiën, het lekkere eten, de zon, terrasjes, het zwemmen (we kozen voor een verblijf met zwembad) was voor mij echt een winnende combinatie. Doordat iedereen (ook Lucet) in de voormiddag les nam was dit ook een vakantie met afwisselend tijd voor mezelf en tijd voor ons als gezin. Je merkt het misschien al, ik kan alleen maar heel positief zijn over onze eerste ski-vakantie.

Hebben jullie nog vragen over skiën? Skiën met kids? Wil je graag een meer ingezoomde post over ons verblijf? Tips over waar je goede verblijven kunt vinden? Let us know, wie weet inspireert het ons voor een volgende post!

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...