657. 8x dinner in Rotterdam

Het lief en ik gaan al jaren graag naar Rotterdam. Vroeger zonder kind, tegenwoordig ook vaak met. Het is een stad die op het eerste zicht anders is, misschien minder pittoresk dan vele andere citytrip-favorieten. Maar vergis u niet. Eenmaal je de nodige inspanning levert om de verschillende lagen van de stad te ontdekken is het zeker grote liefde. De stad aan het waard heeft dan ook echt super veel te bieden. In deze post lijst ik graag onze favoriete restaurants op!

Opvallend vinden we wel dat de stad voor ons vooral of high-end culinaire restaurants heeft of heel basic’s ones. Terwijl we in België heel veel middenmoot kennen, kent Rotterdam dit minder. Of duur of goedkoop, tussenin is er, naar ons gevoel, moeilijker te vinden!

Bar Berta

Bar Berta is zonder twijfel één van onze favorieten. Een tapasbar in het gezellige scheepvaartskwartier in Rotterdam (leuk met de watertaxi). Piepklein, wij zaten er voor de lunch aan de toog maar waren een kleine drie uur even volledig weg van de wereld. Een heerlijke ambiance (inclusief goeie muziek), topkeuken en zalige wijntjes. Hier wil je (vooral zonder kids) heel graag een paar uurtjes hangen en proeven! intussen openden de eigenaren een tweede restaurant iets verderop in de straat!

Bar Berta – Calandstraat 46

Gusto

Op zoek naar ongedwongen gezelligheid, een plek waar je met of zonder kids lekker kunt tafelen? Bij Gusto is het altijd een drukte van jewelste. Familiale gezelligheid en altijd heel erg lekker. Bediening met veel flair en een zeer uitgebreide Italiaanse kaart. Allemaal elementen waarvoor wij bijna bij elk bezoek aan de stad graag naar dit restaurant terugkeren!

Gusto – Schiedamse Vest 40

Heroïne

Iets te vieren? Eens echt culinair tafelen met twee? Dan is Heroïne net wat je zoekt. Een restaurant met een prijskaartje, maar een top-ervaring van begin tot eind. Wij kozen voor een menu van de chef en dat werd een trip die bijzonder in de smaak viel. Van de bediening, tot het interieur, tot de wijnen en alle gerechtjes, Heroïne heeft ons allebei echt betoverd. En dat is heel wat want het lief is een moeilijke eter die liefst van al worst met wortelpuree eet!

Heroïne – Kipstraat 12

De Matroos en Het Meisje

Van een origineel kader gesproken. Bij het binnen komen was ik helemaal weg van de vibe die dit restaurant uitstraalt. Als meisje van de zee voelde ik me helemaal thuis in dit authentieke vissersinterieur met hoog huiskamergevoel. De keuken was goed, maar gezien alle recensies die ik al had gelezen, toch van iets minder hoog niveau dan ik oorspronkelijk verwachtte. Opgelet; ondanks het feit dat Lucet heel erg gewoon is om overal mee te gaan op restaurant en we dit duidelijk bij de reservatie hadden vermeld voelden we ons met Lucet toch niet heel erg welkom.

De Matroos en het meisje – Delistraat 52

Supermercado

Een heel sfeervolle, toegankelijke plek middenin de stad? Hou je van een lekkere cocktail en mexicaans? Hou dan zeker even halt bij Supermercado! Een uitgebreide, toegankelijke kaart, heel veel plaats (dus bijna nooit vol), een hip interieur en ruimte voor kids als je dat zou willen!

Supermercado – Schiedamsevest 91

Prachtig

Eten met het mooiste zicht op de Erasmusbrug? Ga dan zeker langs bij Prachtig. Wij vierden hier jaren terug eens oudejaar en hadden een topavond! De keuken is super toegankelijk met een italiaanse twist! In de zomer zit je hier ook heel leuk op het terras!

Prachtig – Willemsplein 1

Brasserie Pierre

Zit je Pierre op het terras (als je ooit ever een tafeltje kunt bemachtigen that is) dan waan je je heel even in Parijs. Deze Franse brasserie is al jaar en dag heel erg populair in de stad. Typisch franse keuken en interieur met uitgebreide borrelkaart. Ga zitten voor een wijntje en een kaasje, geniet van de avondzon en van al de hippe mensen die voorbij komen slenteren. Sinds 2022 heeft Pierre ook een grotere broer middenin de stad: Jules!

Pierre – Pannekoekstraat 38

Old scuola

Op zoek naar een simpele, super lekkere pizza in de zomer? Haast je naar het hippe old scuola. Een leuk terras, veel jonge mensen, pizza en een hip interieur. Soms moet dat gewoon niet meer zijn.

Old Scuola – Achterhoek 1

Uiteraard staan er nog heel wat (nieuwe) restaurants op ons lijstje die we in de toekomst willen uitproberen. Allemaal werden ze ons aangeraden via Rotterdamers die we intussen kennen in de stad!

  1. Putaine: met stip op 1, het nieuwe kind van de eigenaren van Heroïne, aan het water en ultra ultra hip en edgy.
  2. Little V: Vietnam aan de veerhaven
  3. Restaurant De Rotonde: vegetarische gezelligheid
  4. Williams Canteen
  5. Kumzits: ultra hip midden oosten
  6. Bar Blink: borrelen met zicht op de Williamsbrug
  7. Granny’s: grillrestaurant

Heb jij nog tips voor ons? Drop ze hieronder, we love to hear!

Liefs,
E. & E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...